Barcelona vermijdt vernedering bij derdeklasser Ibiza

door
Belga
Leestijd 1 min.

FC Barcelona heeft zich vandaag met veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey. De Spaanse landskampioen en verliezend bekerwinnaar van vorig seizoen kon pas vijf minuten in blessuretijd afstand nemen van derdeklasser Ibiza. Griezmann vermeed met de 1-2 het schaamrood op de wangen bij kersvers Barcelona-coach Quique Setién, die zondag in zijn eerste competitiewedstrijd met Barça ook al geen overschot had tegen Granada (1-0 zege).

De thuisploeg kwam na negen minuten op voorsprong toen Caballe een voorzet van Perez Mateo knap voorbij de Catalaanse reservedoelman Neto plaatste. Barcelona was nergens voor rust en de bezoekers zagen nog een goal van Ibiza afgekeurd worden na een lichte fout op Lenglet. In het slot van de eerste helft raakte de derdeklasser ook nog de paal.

Na de pauze nam Barça de partij meer in handen, maar het bleef lange tijd windstil voor het doel van Ibiza. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker er dan toch. De Jong loodste Griezmann met een mooi steekpassje alleen voor doel en de Fransman miste niet, 1-1. Net wanneer iedereen zich al bij verlengingen leek te hebben neergelegd, kwam de beslissende goal er toch nog. Invaller Alba vond opnieuw Griezmann in de diepte en de spits deed de Blaugrana een zucht van opluchting slaken. Eindstand: 1-2.

bron: Belga