© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Benefiettentoonstelling LIMB.ART select voor Limburgs Kankerfonds

In het hoofdgebouw van de Corda Campus werd de tentoonstelling LIMB.ART select geopend. Het is een selectie uit de werken van 15 Limburgse gerenommeerde kunstenaars. Een deel van de opbrengsten van LIMB.ART select gaat naar het Limburgs Kankerfonds.

Chretien Paesen

Curator Maurice Lambrechts heeft deze kunstwerken in zeer korte tijd samengebracht. Samen met Corda Campus algemeen directeur Raf Degens gaf de curator gestalte aan het onderliggend doel van de expositie: uitstraling en steun geven aan het Limburgs Kankerfonds. LIMB.ART select bevindt zich in een ruime, open en aantrekkelijke locatie in het Corda 1–gebouw. Elk werk heeft er ruimte gekregen. Enkelen liggen op de vloer, anderen hangen aan het plafond. De Corda Campus stelde bovendien de ruimte en faciliteiten gratis ter beschikking van de tentoonstelling.

Het 44-jarenplan

In zijn openingsrede gaf Jean-Pierre Grootaers, voorzitter van het Limburgs Kankerfonds, blijk van de enorme appreciatie voor deze prestatie. Grootaers lichtte kort met cijfers en feiten de werking toe van het Limburgs Kankerfonds. Trots verwees hij naar het Inloophuis Erika Thijs en naar de revalidatieprojecten voor patiënten. Door legaten, sponsoring en acties zoals LIMB.ART select kan het Limburgs Kankerfonds de research in onze provincie steunen. Zo ging tussen 1988 en 2000 ruim 27 miljoen naar de onderzoekcentra.Grootaers noemt het werk van het Limburgs Kankerfonds een 44-jarenplan. Niet zozeer afgaand op de jaren maar eerder doelend op de 44 steden en gemeenten van Limburg.15 Limburgse kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn niet van de minsten. Vele van hun zijn wereldwijd gekend en zijn zelfs permanent opgenomen in museumpatrimonia van grote huizen. Bij de stukken en installaties vinden we werk van onder andere Pieter Stockmans, Fred Eerdekens en Koen Vanmechelen. De beelden van Caroline Coolen nemen een prominente plaats naast ‘Der perfekte Mensch’ van Mark Swijsen, een installatie van een corpus omringt met (regen)schermen.LIMB.ART select loopt tot 15 januari 2017 en is open van 11u tot 18u. (weekends van 14u tot 18u). De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer