HowMuch.net
Volledig scherm
© HowMuch.net

De hele wereldeconomie van 86 biljoen dollar in één grafiek (met een klein hoekje voor België)

De staat van de wereldeconomie verandert constant. HowMuch.net maakte een ingenieuze, kleurrijke infografiek van de verhoudingen tussen de verschillende wereldeconomieën. Ook België is te zien in de weergave van het globale economische landschap, weliswaar in een klein hoekje.

9 reacties

  • guru rest

    4 jaar geleden
    gustje, europa is geen land. Maar je bedoelt de EU waarschijnlijk. Wel, dat is ook geen land. Maar tel gerust alle bedragen van de EU landen op en wees verbaasd hoe sterk we zijn. Gebruikersmarkt ? Wel die van de EU is + 500 miljoen t.o.v. die van de US 300 miljoen.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Voor de mensen zou het relevanter zijn het BNP per inwoner te vergelijken.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    In de USA is een enkeling rijk en de bevolking moet 2 a 3 banen doen om rind te komen per volwassene. Dat is in Europa niet zo.
  • Mario Tersago

    4 jaar geleden
    Als je onlangs het artikel las.. de belgen hebben kapitaal van 1.100 miljard euro. Wetende dat er 29 miljardairs in België huizen, zegt eigenlijk voldoende. Natuurlijk hebben we dan impact op de wereldeconomie. Men zou beter de vraag stellen, wat doen die miljardairs over de wereld, om de wereldproblemen en ongelikheid, aan te pakken.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Ik weet niet hoe die dat berekenen.Zuid Afrika heeft goud,diamantmijnen en andere mineralen,hetzelfde voor Australie,hetzelfde voor Rusland plus olie en gas,Nigeria olie,Venezuela,Saoud Arabie olie enz.Dus in rijkdom is bv Frankrijk ,Duitsland,UK en anderen zijn rijker Een grafiek met een Amerikaans reukje aan vind ik. .