© Photo News

Courtois geeft zijn geheim prijs na de supersave van woensdag

Thibaut Courtois kwam in de Britse krant The Telegraph nog eens terug op zijn supersave tijdens de wedstrijd tegen Sunderland. De doelman van Chelsea hield al 9 van de 16 competitiematchen de nul, maar de save van woensdagavond was echt schitterend. In de slotminuten plaatse de Nederlander Patrick van Aanholt de bal precies in het hoekje, maar Courtois duwde de bal weg.

mawe

De meegereisde Chelsea-fans scandeerden meteen na affluiten “Thibaut, Thibaut”. Niet alleen vlak voor affluiten, maar ook in het begin van de tweede helft moest Courtois een bal redden. “Ik probeerde de focus te houden. Het was erg koud, dus ging ik tijdens de rust opnieuw opwarmen, om mijn lichaam en handen warm te houden. De redding op het schot van Januzaj kwam slechts enkele minuten in de tweede helft, ik was er klaar voor. De laatste save was een heel belangrijke, ik moest de bal achter mijn lichaam nemen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwe keeperstrainer

Chelsea, maar ook Courtois persoonlijk, kenden vorig jaar een minder seizoen. Nu staat Chelsea op kop in de Premier League, en bewijst de Belgische nummer één dat hij nog altijd een schitterende keeper is. Dit seizoen deed hij al dertig saves. “Vorig seizoen was niet het beste seizoen van mij of van het team,” blikt Courtois terug. “Maar ik had een goed EK met België en ik heb heel hard gewerkt voor het seizoen begon. Ik voel me goed op training met de nieuwe keeperstrainer. We kunnen goed samenwerken.” In plaats van met de Franse keeperstrainer Christophe Lollichon, werkt Courtois nu samen met Gianluca Spinelli. De Italiaan is al drie keer verkozen tot keeperstrainer van het jaar in de Serie A.

“Een ven de beste keepers ter wereld”

Conte beschrijft de Belg als “een van de beste keepers ter wereld.” Courtois hield al 9 van de 16 competitiematchen de nul. “Ik probeer het team te helpen waar ik kan,” zegt Courtois. “Natuurlijk zijn er matchen waar ik weinig moet tussenkomen, maar tegen Sunderland moest ik toch twee ballen uit het doel weren. De nul houden werkt op twee manieren: enerzijds ligt het aan mij, ik moet proberen knappe saves uit te voeren, maar anderzijds ligt het ook aan het team, hoe we spelen als groep en of we goed verdedigen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer