© EPA

Ontslagen voorzitter Duitse voetbalbond vangt bot bij Beroepscommissie FIFA

De Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft het beroep verworpen dat de Duitse voormalige bondsvoorzitter Wolfgang Niersbach had aangetekend tegen zijn schorsing van een jaar voor zijn aandeel in het vermeende schandaal rond de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland. Dat maakte de FIFA vrijdag bekend.

Voormalige DFB-voorzitter Niersbach zou destijds als vicevoorzitter van het organisatiecomité op de hoogte geweest zijn van onregelmatigheden bij de toewijzing. Volgens de Ethische Commissie van de FIFA had hij die feiten moeten melden en is hij daaraan dus schuldig. Aanvankelijk werd er een schorsing van twee jaar geëist, maar Niersbach kwam eind juli weg met een jaar. De Duitser vond de straf echter “te zwaar in verhouding met de feiten” en ging vervolgens in beroep.

De 66-jarige Niersbach nam in november 2015 ontslag na de hetze die was ontstaan over de toekenning van het WK 2006 aan Duitsland. Het Duitse bidcomité zou voor dat WK een zwarte kas van 6,7 miljoen euro ter beschikking hebben gehad. Daarmee zouden stemmen gekocht zijn om het WK naar Duitsland te halen. In april werd Niersbach door Reinhard Grindel opgevolgd als voorzitter van de Duitse voetbalbond.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer