ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

“Apocalyps dichterbij dan ooit”: ‘Doomsday Clock’ opnieuw opgeschoven richting middernacht

De wijzers van de beruchte ‘Doomsday Clock’ - die symbolisch aangeeft hoe dicht de wereld bij het einde der tijden is - zijn donderdag weer iets dichter naar 12 uur geschoven. We zijn nu nog maar 100 seconden van middernacht verwijderd. Volgens het Bulletin of the Atomic Scientists - waartoe 13 Nobelprijswinnaars behoren - is de apocalyps daarmee dichterbij dan ooit.

9 reacties

  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Nog slechts 100 sec te gaan? Gaan we dan zo rap een federale regering krijgen die ons verder kan beroven enons volledig in de afgrond kan duwen?
  • Gerrit Van Maalen

    4 jaar geleden
    Het feit dat we onze wereld 100+ x kunnen vernietigen met duizenden atoombommen die over de hele wereld verspreid zijn is inderdaad dé grootste bedreiging voor onze planeet en de mensheid, ik denk zelfs dat het , cosmisch gezien, niet de bedoeling is dat de mens de vrijheid krijgt om met atomen te spelen, gezien het feit dat het ons nog niet lukt om vreedzaam met elkaar om te gaan.
  • Petra Segers

    4 jaar geleden
    De ultieme oplossing voor overbevolking, CO2, verkeersdrempels,... Af en toe de wereld eens resetten. Wie er voldoende dichtbij is zal het zelfs niet merken.
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Ze vervelen zich daar zeker? Er is totaal geen reden op internationaal vlak voor zoiets. De raketten crisis in Cuba zou dan 3 seconden voor 12 moeten geweest zijn.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Er zal juist niets veranderen, de twee bullies op deze wereld, VS en Rusland verdienen flink aan de miserie van wapengeweld. Dat geven die niet op.