© REUTERS

Liverpool-trainer Klopp: “Mignolet zal ook tegen Everton in doel staan”

Simon Mignolet behoudt het vertrouwen in doel bij Liverpool na zijn solide wedstrijd tegen Middlesbrough. Dat heeft Liverpool-trainer Jürgen Klopp daarjuist bevestigd. De Rode Duivel blijft dus de voorkeur krijgen op concurrent Loris Karius, die na enkele mindere matchen op de bank moest zitten afgelopen woensdag. “Ik ben niet van plan elke week van keeper te wisselen.” Al waarschuwde hij Mignolet ook dat dit niet betekent dat de Rode Duivel vanaf nu sowieso de nummer één is. “Mijn beslissing over een speler is nooit definitief.”

wic

Mignolet kreeg afgelopen woensdag na drie maanden afwezigheid weer een kans in het doel bij Liverpool. De Limburger was zijn plaats kwijtgeraakt aan zijn Duitse concurrent Loris Karius, maar die ging de voorbije weken meermaals in de fout. Daarom was de roep om de Belgische doelman weer toegenomen bij The Reds.

Klopp gaf toe en posteerde de Rode Duivel tussen de palen in de verplaatsing naar Middlesbrough. Daar liet ‘Big Si’ een solide indruk. Genoeg reden voor Klopp om het vertrouwen in Mignolet te behouden, liever dan Karius weer een basisplaats te geven na een midweekje rust. “Ik ben niet van plan elke week van keeper te wisselen”, verduidelijkte hij vrijdagmiddag op een persconferentie tegenover The Liverpool Echo.

“Simon speelde echt een goede match. Loris kan intussen zonder druk trainen. Ik denk dat het een goede beslissing was voor beiden dat Mignolet weer in doel staat bij Liverpool. Maar mijn beslissing over een speler is nooit definitief - soms moet je gewoon eens iemand uit de vuurlinie halen. Gebruik die tijd dan ook om in vorm te raken”, gaf hij Karius een hint maar waarschuwde hij meteen ook Mignolet.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer