Kamerlid Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Kamerlid Theo Francken (N-VA). © Photo News

Fedasil reageert ontstemd op tweet Theo Francken: "Werknemer krijgt nu dreigtelefoons"

N-VA-Kamerlid en ex-staatssecretaris Theo Francken veroorzaakt ophef bij Fedasil. Francken klaagt op Twitter aan dat Fedasil bokshandschoenen koopt voor het asielcentrum in Poelkapelle en plaatste daarbij een foto van de offerteaanvraag, maar maakte de contactgegevens van de betrokken Fedasil-werknemer daarbij niet onzichtbaar. "De persoon in kwestie krijgt nu dreigtelefoons", zegt directrice communicatie Mieke Candaele. "Dat krijg je als je ondoordacht zaken op sociale media plaatst."

101 reacties

  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Ronny Severeyns, beste advies dat ik al gelezen heb. Waarom kan onze overheid daar niet opkomen? Werken, belastingen betalen, zware huurprijzen of hypotheek afbetalen... de dagelijkse verplichtingen van iedere Belg, zelfs van een gepensioneerde die al 45 jaar afgedragen heeft (maar blijkbaar nog niet genoeg voor onze spilzieke beleidsmakers)!
  • Jean-marc Geirnaert

    4 jaar geleden
    Teo verveelt zich duidelijk, hij wil weer aan de slag ipv ganse dagen niets te doen a rato van 6500€ per maand netto. Van welke partij is deze Teo feitelijk, och ja, de partij die graag schoffeer maar niets oplost.
  • Ronny Severeyns

    4 jaar geleden
    Ik vind dat men asielzoekers als volwaardige burgers moet behandelen. Geef ze niets gratis. Laat ze gaan werken en een groot deel van hun loon afgeven aan de belastingen. Verplicht ze dure leningen aan te gaan voor woonst en vervoer, ipv het gratis te geven. Maak ze school plichtig tot 18, zodat ze mss ook wat leren over de maatschappij en ze een degelijke job kunnen vinden. Eens kijken hoeveel er dan nog zullen willen blijven...
  • JOHAN MANGELSCHOTS

    4 jaar geleden
    Als wij ons werk zo zouden doen gelijk Francken belanden we achter de tralies. Goede leiders voorkomen problemen. En lossen ze niet op als het te laat is. Getekend; Albert Einstein.
  • Tifarah De Spiegeleer

    4 jaar geleden
    Wij moeten alles betalen en zij krijgen alles gratis op onze kosten. Geef ze liever strips zodat ze de taal leren.