Louis De Vries.
Volledig scherm
Louis De Vries. © RV

Sporting Lokeren zet samenwerking op met Chinees bedrijf, stadsbestuur stelt zich vragen

Sporting LokerenSporting Lokeren, hekkensluiter in 1B, gaat een samenwerkingsdeal aan met de groep Ke Hua Sports. Dat is een Chinees vennootschap dat actief is in het voetbal en eigen academies en sportcentra uitbaat. Voorzitter Louis de Vries lichtte de samenwerking toe tijdens een persconferentie in het Daknamstadion. Het akkoord zou een jarenlange wisselwerking omvatten tussen beide partijen. De voorzitter benadrukte dat de eigenheid van de club zal behouden blijven, zowel op juridisch als financieel vlak. Bij het Lokerse stadsbestuur stellen ze zich dan weer vragen bij de samenwerking.

13 reacties

  • Eddy Vervaet

    4 jaar geleden
    Enkel de G5 zal met eigen middelen verder kunnen,op voorwaarde dat er een BeNeLiga komt.Al de rest komt in buitenlandse handen of gaat in faling...
  • Patrick Vandeputte

    4 jaar geleden
    De naam Sporting Lokeren heeft in het buitenland nog naam en faam. We zijn nog niet eind januari en De Vries heeft al de mop van het jaar gelanceerd.
  • Marc Devuldere

    4 jaar geleden
    Snappen die niet dat de Chinezen gans de wereld aan het inpalmen zijn. Het zal niet lang meer duren vooraleer wij op een of andere wijze door China onder druk gezet worden.
  • Pascha Van Rossem

    4 jaar geleden
    Mij lijkt dit een goede deal om Lokeren terug aan de oppervlakte te krijgen ... tenminste als zijzelf aan het stuur blijven zitten en zelfstandig mogen besissen wat wel en niet kan.
  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    Wat speelcentjes,voor de Chinezen! Winnen of verliezen , weinig belang, enkel meedoen is speciaal!