© Shutterstock

Dit zijn (of blijven) de rijkste mensen uit de modewereld

De modewereld is schatrijk, en de rijkste mensen in het wereldje zijn nog steeds diegene die de zakelijke kant van een modebedrijf behartigen. Het fashion platform FashionUnited berekende de vermogens van de rijksten in de fashion-industrie.

elvh

De waarde van de wereldwijde mode-industrie wordt geschat op 2,7 triljoen euro. Logisch dus dat de mode-industrie een van de belangrijkste sectoren ter wereld is.

Meestal staan de ontwerpers in de schijnwerpers, maar wie echt schatrijk wordt in de wereld van de mode zijn de gezichten achter de zakelijke kant van een modebedrijf. FashionUnited berekende eerder al de ‘Top 10 rijkste mensen uit de modewereld’ voor 2015 en de eerste helft van 2016. Nu maken ze nog eens de balans op.

De top 3 van rijkste mensen in de modewereld bleef onveranderd, en de twee rijksten zijn alleen nog rijker geworden. In dollars uitgedrukt, ligt het vermogen van de tien rijkste mensen in de modewereld tussen 97 miljoen en 73,4 biljoen dollar.

Rijkste persoon ter wereld

De Spanjaard Amancio Ortega, Spaanse ondernemer en eigenaar van Inditex waar onder andere Zara, Berschka en Massimo Dutti toe behoren, zag zijn vermogen in een half jaar met 70,1 miljard dollar (67,2 miljard euro) toenemen tot 74,2 miljard dollar (71,1 miljard euro). Opvallend is dat hij tussen 7 september en 10 september ook de rijkste man ter wereld was, toen hij Bill Gates tijdelijk passeerde met een vermogen van 78,8 miljard dollar (75,5 miljard euro). Ortega is officieel met pensioen, maar heeft nog steeds 59% van de aandelen van het modebedrijf Inditex in handen.

Foto: Imageglobe

De top 10:

1. Amancia Ortega - Inditex (Zara, Berschka, Massimo Dutti...)

2. Bernard Arnault - Louis Vuitton Moët Hennessy

3. Betrand Puech & family - Hermès International

4. The Brenninkmeijer family - C&A

5. Phil Knight - Nike

6. Stefan Persson - H&M

7. Alain & Gerard Wertheimer & family - Chanel

8. Leonardo Del Vecchio - Luxottica

9. Michael Otto & family - Otto Group

10. Tadashi Yanai & family - Fast Retailing, Uniqlo

Voor de volledige lijst: klik hier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty