Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © BELGA

Wachtlijsten in gehandicaptensector blijven groeien, ondanks injectie van 270 miljoen

Ondanks de miljoenen extra budget lopen de wachtlijsten in de gehandicaptensector de komende jaren verder op. Dankzij een aantal bijsturingen kunnen er de komende vier jaar 2.320 personen met een dringende zorgvraag geholpen worden, veel meer dan de 647 bij ongewijzigd beleid, maar de maatregelen kunnen de verwachte instroom aan aanvragen niet volgen.

13 reacties

  • Frank Nijs

    4 jaar geleden
    De minister kondigt een maatregel aan om 1700 mensen extra te helpen van de 15.583 die momenteel wachtend zijn. Wat de minister er niet bij zegt is dat inclusief de voorgestelde maatregel: 1. het aantal wachtenden tegen 2024 verder met ong. 7500 zal toenemen - dus 50% meer dan vandaag. 2. de wachttijden oplopen tot meer dan 3 jaar voor prioriteitengroep 1. Dit is de groep met "dringende" vraagstelling. 3. de wachttijden voor prioriteitengroep 2 oplopen tot 58 jaar.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    De vraag is weer, waar is die 270 miljoen naartoe? Altijd de hamvraag in Belgie.
  • Kenny brusseel

    4 jaar geleden
    Ik zit nu al bijna 4 maanden te wachten op een goedkeuring van tussenkomst van VAPH en een attest van cara voor een aangepaste auto gas en rem aan het stuur en ik ben een beginnende bestuurder, dus ik kan al die tijd niet oefen omdat VAPH maar één keer per maand bij elkaar komen en beslissen en je auto na al aanpassen mag ook niet want dan komen ze niet in tussen en is alle kosten voor mij
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Kindergeld afschaffen, want dit is toch een grote attractieve factor voor nieuwkomers (die veel kinderen willen en nog nooit aan ons sociaal systeem hebben bijgedragen). Trouwens, kinderen zet je niet op de wereld omdat je van de staat geld krijgt, toch? Met dit vrijgekomen budget kan de Vlaamse regering veel noodbehoevenden helpen.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    En waar gaat die grote wijsneus het geld halen? Ze hebben nu al een staatsschuld van 12 miljard . Na De Croo gaat hij Sinterklaas spelen ?