ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Levend gebakken en hersenen die in glas veranderden: slachtoffers Vesuvius stierven op nog ergere manier dan gedacht

WetenschapHet was een van de meest verwoestende vulkaanuitbarstingen uit onze geschiedenis. Toen de top van de Vesuvius op 24 augustus van het jaar 79 explodeerde, werd de hele omgeving bedolven onder as en puimsteen. Naar schatting 10.000 mensen kwamen om. Nieuw onderzoek heeft nu aangetoond dat sommigen op nog ergere manieren stierven dan tot nu toe werd aangenomen.

8 reacties

  • Norma Campomizzi

    4 jaar geleden
    Ik denk dat ze wel degelijk gevoeld hebben dat ze aan het verbranden waren. Dat zie je toch aan de houding waarop ze die overblijfselen gevonden hebben. Ze zochten wel degelijk bescherming door bijv hun hoofd met hun armen te beschermen.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Stel je voor als dat nu moest gebeuren? wat met Napels en omgeving ? Men moet er niet aan denken !
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Inderdaad Hans Molenbeek. Ik heb zelf ook al eens vuur gevat met het ontploffen van een volle fles brandalcohol die in men handen ontplofte, ik had over heel men lichaam brandwonden van de 3de graad. Op het moment zelf en de seconden daarna voel je daar niets van, je denkt niet aan pijn en je voelt de pijn niet. Het is pas daarna wanneer je realiseert wat er gebeurd is dat de enorme pijn opduikt. Dus (goed voor deze mensen) zullen ze niets gevoeld hebben, ze zijn een snelle dood gestorven.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    De mensen wist dat die ging uitbarsten maar vertrokken niet, dat was het grootste probleem.
  • Gerrit Versteele

    4 jaar geleden
    Niemand die levend verbrandt vindt dat plezant. Bij dergelikjke zeer hoge temperaturen is het lijden snel voorbij dus niet overdrijven he, sterven kan nog veel pijnlijker.