Fans kijken toe tijdens een duel tussen Feyenoord en Heerenveen.
Volledig scherm
Fans kijken toe tijdens een duel tussen Feyenoord en Heerenveen. © ANP Sport

Nederlandse voetbalfans zien niets in BeNeLiga: “België heeft met omkoping en andere gekke zaken ander imago”

BeNeLigaDe supporters van de Nederlandse voetbalclubs zien niets in de mogelijke komst van de BeNeLiga. Topclubs uit het Nederlandse en Belgische voetbal gaan naar aanleiding van een haalbaarheidsonderzoek een concreet voorstel uitwerken voor een gezamenlijke competitie. Tot ongenoegen van de Nederlandse fans, die niet alleen praktische bezwaren hebben zoals de langere reisafstanden, maar ook bang zijn dat een BeNeLiga de Nederlandse voetbalcultuur schaadt.

31 reacties

  • Richard Naegels

    4 jaar geleden
    De omschrijving,, nuchterheid,, staat in Nederland zeer hoog in hun vaandel,er komt nog bij dat er ploegen uit het franstalig landsgedeelte nu al beweren liever tegen Franse ploegen te spelen....
  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    Niemand zit te wachten op de BeNeLiga. Welke toegevoegde waarde heeft dat ? Beide competitie is een Mickey Mouse competitie. Niemand gaat daar beter van voetballen. En laten we eerst onze stadions in België opknappen, want die zijn schandalig slecht. Vanaken mag de gouden schoen gewonnen hebben, maar geen enkele buitenlandse club ligt daar wakker van.
  • Mark Marken

    4 jaar geleden
    Haha, Lucje Verbruggen toch. Wat is je probleem jochie?
  • moons fons

    4 jaar geleden
    Hollanders moeten ons de les niet spellen ! Maar ze hebben wel een punt ivm omkoping (KV Mechelen) en louche makelaars (Bayat) !
  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Laat de Nederlandse clubs maar eens in de JPL spelen , uitgezonderd Ajax,Feyenoord, PSV en AZ zullen er veel slaag krijgen want bij ons wordt tactisch en harder verdedigt !