Beeld ter illustratie, piloten.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, piloten. © thinkstock

“Piloten en cabinepersoneel krijgen te weinig info over risico's kosmische straling”

Piloten en cabinepersoneel krijgen van luchtvaartmaatschappijen te weinig informatie over de mogelijke risico's van kosmische straling, een straling uit de ruimte die door radioactiviteit wordt veroorzaakt. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) in samenwerking met de Belgian Cockpit Association (BeCA), de beroepsvereniging die de Belgische lijnpiloten vertegenwoordigt, zo meldt het FANC vandaag.

6 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Kan de bevolking daar niets aan doen mits milieubelasting?
  • Walter Van Criekinge

    4 jaar geleden
    Spreken die mensen dan nooit ernstig met hun huisarts ?
  • Jean Paul Peelis

    4 jaar geleden
    Na het milieu en het klimaat, is de kosmische straling in aantocht. Frans Timmermans heeft nog een item om meer te graaien, en ons door de mangel te draaien, want ik verwacht dat zelfs straling uit de ruimte zal kunnen bedwongen worden met extra belastingen. Toch een vraag: hoe heeft de mensheid het al die tijd op aarde kunnen uithouden?
  • Gerrit Versteele

    4 jaar geleden
    Misschien is het na 8 generaties luchtvaart ook niet meer persé nodig om aandacht te schenken aan kosmische straling: ze vallen ook na jaren vliegen niet met bosjes tegelijk uit de lucht. Het staat cabinepersoneel natuurlijk vrij hun pet in te ruilen voor alu hoedjes maar of ze daarmee een positieve invloed hebben op hun gezondheid en de waardigheid van hun beroep is maar de vraag...
  • walter luysterborg

    4 jaar geleden
    Heeft jaren geduurd maar Sabena gaf op het einde , laat ons eerlijk zijn de laatste jaren wel informatie maar deze was heel sumier. Elke piloot weet dat hoe hoger je vliegt dat de straling toeneemt ( exponentieel ? ) en dat als er zonne erupties zijn je beter op lagere niveaus vliegt.