Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Noord-Ierse bedrijven vrezen bureaucratische mallemolen na brexit: 31 invulvelden op “simpel” formulier om goederen te mogen uitvoeren

Het volgens de Britse regering “eenvoudige” formulier dat Noord-Ierse bedrijven na de brexit zullen moeten invullen, wanneer ze goederen willen uitvoeren naar de andere delen van het Verenigd Koninkrijk, telt in werkelijkheid 31 velden, waarvan er 29 verplicht in te vullen zijn. Dat kon The Guardian achterhalen. Britse bedrijven die naar Noord-Ierland willen exporteren, kijken zelfs tegen nog meer bureaucratie aan: dan zijn 42 invulvelden verplicht. 

4 reacties

  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Natuurlijk, de ambtenaren worden weer ingeschakeld.
  • Karel Dierckx

    4 jaar geleden
    Peter Janssens, het VK is een invoereconomie. Voedsel, medicijnen, wc-papier, grondstoffen en onderdelen voor hun fabrieken - allemaal dingen waar ze niet zonder kunnen die ze niet op stel en slag zelf kunnen gaan produceren, die voor het grootste deel uit de EU worden ingevoerd. Import stopzetten is simpelweg niet mogelijk voor de Britten, als ze dat al zouden willen doen.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Met de huidige informatica is dat een fluitje van een cent.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Stop gewoon met zagen en voer niets meer uit/in naar/van UK. Tijd zal leren of ze het gaan voelen of niet, maar ik denk persoonlijk dat ze er beter gaan uitkomen.