Zeker 21 mensen kwamen om het leven door de hevige regenbuien op Madagaskar.
Volledig scherm
Zeker 21 mensen kwamen om het leven door de hevige regenbuien op Madagaskar. © AFP

Regen op Madagaskar eist zeker 21 levens

Hevige regenbuien op Madagaskar hebben het leven gekost van zeker 21 mensen. Nog eens twintig mensen zijn vermist geraakt, meldden de autoriteiten van het Afrikaanse land vandaag.

  1. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.
  2. Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”
    Play
    UPDATE
    43

    Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappe­niers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”

    Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. “Niets deed ons vermoeden dat er zoiets ergs zou kunnen gebeuren”, klinkt het. Het lichaam van Trappeniers werd afgelopen zaterdag in zee gevonden. Lokale media rapporteren dat er een “zak over haar hoofd was getrokken en dat beide benen en een hand” ontbraken. Marc Olbrechts (71), de echtgenoot van Laura Trappeniers, is nog spoorloos.