VIDEO. Enorme ravage en zelfs gaslek nadat bestuurder was geslipt aan hoge snelheid in Sint-Gillis-Waas

In de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas is vrijdagavond omstreeks 21.30 uur een spectaculair ongeval gebeurd. De bestuurder van een BMW met Nederlandse nummerplaat verloor aan zeer hoge snelheid de controle over zijn wagen.

Bert Foubert

Hij ramde eerst een zware Mercedes AMG die uit de tegenovergestelde richting kwam en slipte vervolgens bijna 200 meter. De wagen sloeg in de gracht naast de weg over kop en ramde ook nog een brievenbus, een tuinhek en een gasmeter. Door de klap ontstond er ook nog een gaslek. Als bij wonder kon de bestuurder op eigen kracht uit de totaal verhakkelde wagen ontkomen waarna hij het op een lopen zette. Ver kwam hij echter niet, de man kon al snel opgepakt worden door de politie. Waarschijnlijk was de man onder invloed van alcohol of drugs. De bestuurder van de andere wagen, een jonge man, bleef ongedeerd. Zijn wagen liep ook zware schade op. De brandweer kon het gaslek al snel dichten.

© bfs

Door het ongeval was de Sint-Niklaasstraat een hele tijd afgesloten voor het verkeer. Merkwaardig genoeg gebeurde het ongeval op exact dezelfde plaats waar afgelopen zondag al een zware botsing plaatsvond tussen een Tesla en een oldtimer. Bewoners van de straat klagen al langer over laagvliegers op de lange rechte verbindingsweg tussen Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas. De toegelaten snelheid is beperkt tot 50 kilometer per uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen