Vier mannen die vrouw (27) ontvoerden voor losgeld aangehouden

© rr

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vrijdag vier mannen aangehouden na een gijzeling van een 27-jarige vrouw. Dat meldt het parket. De vier hadden losgeld geëist van de vriend van het slachtoffer, die gokschulden heeft.

jvt

Donderdagochtend kwam een verwarde man bij de politie aangifte doen van de gijzeling van zijn vriendin. De avond daarvoor hadden mannen hem meegenomen in een minibus en naar een pand gebracht, waar hij slagen kreeg en gekneveld werd. 'Het ging om een 22-jarige boekhouder die gokschulden heeft', zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket.

De vier verdachten ontvoerden ook zijn 27-jarige vriendin uit Borgerhout. Daarop werd de man vrijgelaten om losgeld voor zijn vriendin te verzamelen en zo zijn gokschuld af te betalen.

Donderdag kon de vrouw bevrijd worden, dankzij een samenwerking tussen de Antwerpse politie, de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen en Antwerpen en de speciale eenheden van de federale politie. Ze bleef ongedeerd.

Vier mannen, een 25-jarige man uit Ekeren, een 25-jarige man en zijn 27-jarige broer uit Antwerpen en een 27-jarige man uit Hoboken, werden gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de vier mannen vrijdag aangehouden en dinsdag verschijnen ze voor de raadkamer.