© JEFFREY GAENS

STVV komt goed weg met vol blikje dat naar ref gegooid werd

STVV heeft voor de Geschillencommissie strafvermindering gekregen voor de wantoestanden tijdens en na afloop van de thuismatch tegen Club Brugge. Het moet nu 1.500 euro boete (waarvan 500 met uitstel) betalen omdat een fan een vol blikje Red Bull richting de scheidsrechter gegooid had, en is trainer Ivan Leko nog maar één week geschorst omdat hij de ref na de match verbaal en op agressieve wijze belaagde.

wic

De strafvermindering van STVV komt er één dag nadat de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie zich bijzonder streng toonde voor de supporters van Charleroi en Standard. De Waalse derby werd enkele weken geleden voor het tweede jaar op rij stilgelegd nadat de fans vuurwerk op het veld gooiden. De voetbalbond bedacht beide clubs met zware straffen: één match achter gesloten deuren met uitstel voor Charleroi en twee effectief voor Standard, al speelde het disciplinair verleden van beide clubs ook zeker een rol.

Dat disciplinair verleden ziet er alleszins heel wat beter uit voor STVV en trainer Ivan Leko. Voor de trainer van de Truienaars was het al tweeëneenhalf jaar geleden dat hij zich nog eens had moeten verantwoorden.

Aangeboden door onze partners