© EPA-EFE

Novak Djokovic en Roger Federer staan in de kwartfinales Australian Open, tienersensatie Corrie Gauff sneuvelt in Amerikaans duel

Novak Djokovic (ATP 2) en Roger Federer (ATP 4) hebben zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. Tienersensatie Corrie Gauf overleefde de vierde ronde niet. Haarlandgenote Sofia Kenin bleek in drie sets te sterk. Ashleigh Barty gaat dan weer wel naar de kwartfinale.

De Servische grootmeester had drie sets nodig om zich van de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 14) te doen. Djokovic won de partij met 6-3, 6-4 en 6-4. Voor een plek in de halve eindstrijd neemt de nummer twee van de wereld het op tegen de Canadees Milos Raonic (ATP 35), die de Kroaat Marin Cilic (ATP 39) in drie sets (6-4, 6-3 en 7-5) versloeg. Het is voor Djokovic de elfde keer in zijn carrière dat hij de laatste acht haalt in Melbourne.

Ook Roger Federer (ATP 3) heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De 38-jarige Zwitser rekende in de vierde ronde in vier sets (4-6, 6-1, 6-2 en 6-2) af met de Hongaar Marton Fucsovics (ATP 67). Het is voor Federer de vijftiende keer in zijn carrière dat hij de laatste acht bereikt in Melbourne, een record. In de kwartfinales wacht voor de zesvoudig winnaar een confrontatie met de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP 100). Sandgren versloeg in zijn vierde ronde de Italiaan Fabio Fognini (ATP 12) in vier sets (7-6 (7/5), 7-5, 6-7 (2/7) en 6-4).

Barty gaat door

Ashleigh Barty (WTA 1) heeft de kwartfinales bereikt. De Australische, het eerste reekshoofd, won in drie sets (6-3, 1-6 en 6-4) van de Amerikaanse Alison Riske (WTA 19). Barty evenaart met haar plek in de kwartfinales haar beste prestatie in Melbourne. Vorig jaar haalde ze ook de laatste acht, waarin ze verloor van Petra Kvitova. Voor Riske, het achttiende reekshoofd, was het de eerste keer dat ze de vierde ronde haalde. Barty treft in de kwartfinales opnieuw Kvitova (WTA 8). De Tsjechische versloeg eerder zondag de Griekse Maria Sakkari (WTA 23) in drie sets (6-7 (4/7), 6-3 en 6-2).

Nog bij de vrouwen heeft de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 15) de opmars gestuit van haar 15-jarige landgenote Coco Gauff (WTA 67). Ze won de partij in de vierde ronde in drie sets (6-7 (5/7), 6-3 en 6-0). Tiener Gauff verraste in Melbourne door in de derde ronde de Japanse titelverdedigster Naomi Osaka (WTA 4) uit te schakelen. Met haar zege bereikte de als veertiende geplaatste Kenin voor het eerst in haar loopbaan de kwartfinales op een grandslamtoernooi. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer