Moderne chalet zo goed als vernield door zware brand in Wuustwezel

Een moderne houten chalet in de Wuustwezelse Bleekvenweg is zondagochtend zo goed als volledig vernield door een zware brand. De drie bewoners konden gelukkig net op tijd naar buiten vluchten.

vw, dvd

De brandweer werd rond 6.20u verwittigd. De drie bewoners, een vrouw van 53 en haar twee dochters, waren gewekt door het geluid van het vuur. Zij konden net op tijd naar buiten gaan: de moeder kwam zo dicht bij de vlammen dat haar haar gedeeltelijk verschroeid raakte. Omdat ook hun gsm’s in het vuur bleven, wekten ze door hun geroep de buren die de brandweer verwittigden.

“Toen wij ter plaatse kwamen, was het al een uitslaande brand en sloegen de vlammen door het dak”, zegt Erik Janssen, brandweercommandant van post Wuustwezel, zone Rand. “Het duurde een uur eer we het vuur onder controle hadden. We blusten met 30 manschappen en 8 brandweerwagens. Voor de watertoevoer kregen we hulp van tankwagens van Brecht en Kalmthout. Het hele huis is vernield. Het is schrijnend want die mensen hebben werkelijk niets meer.”

De bewoners werden voor verzorging naar Klina Brasschaat gevoerd. Ze hebben lichte brandwonden en hadden ademhalingsmoeilijkheden. “Het OCMW zoekt een oplossing om die mensen een tijdelijk onderkomen te bezorgen”, zegt burgemeester Dieter Wouters.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER