Boze huurder (50) rijdt veranda in de prak

© HBVL

Een 50-jarige man uit Heusden-Zolder is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden veroordeeld voor het bedreigen van de verhuurders van een loods, waar hij een bandencentrale runde. De man was zo kwaad geworden dat hij met zijn camionette de veranda van de verhuurders in de prak reed. Tussen hem en de verhuurders was er al langer een geschil over de huur van de loods. Het openbare ministerie beschouwde de feiten als poging doodslag maar daarvan werd hij vrijdag vrijgesproken.

Op 2 juli 2015 sloegen de stoppen bij de man door. Hij mocht tot uiterlijk 31 augustus van de loods gebruik maken. “Ik ben heel boos geworden omdat men mij onder druk zette. Ik heb met een ijzeren staaf gezwaaid, maar ik heb de andere persoon niet geslagen”, aldus de man, die intussen alles kwijt is en de boeken van zijn bandencentrale zal moeten neerleggen.

Volgens het openbare ministerie had beklaagde het slachtoffer wel twee keer met de staaf geslagen. Dat werd ook bewezen verklaard door de rechtbank.

Aan het uitstel voor de celstraf zijn probatievoorwaarden verbonden, die beklaagde moet naleven. Hij moet een nuttige dagbesteding of werk zoeken en hij moet een agressietherapie volgen. Aan de burgerlijke partij is hij 181 euro verschuldigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen