Tientallen jongeren op de vuist in Londerzeel, parket start onderzoek

In het Vlaams-Brabantse Londerzeel is ophef ontstaan nadat beelden zijn opgedoken van tientallen jongeren die met elkaar op de vuist gaan. Het parket is intussen een onderzoek gestart naar de vechtpartij.

syd

Op de Facebookpagina ‘Ge zet va Lonnesiel as...’ worden de beelden gretig gedeeld en zijn de commentaren van de Londerzelenaren niet van de poes. De feiten dateren van vrijdagnamiddag, rond 16.30 uur, bevestigt burgemeester Conny Moons (LWD). “Naar verluidt gaat om het groepen uit twee verschillende scholen. Tussen een aantal van de betrokken jongeren heerst een vete en die besloten ze blijkbaar na schooltijd uit te vechten op de parking vlak bij de bibliotheek en Colruyt.”

Het parket Halle-Vilvoorde heeft ondertussen een onderzoek opgestart. “Alle getuigen en slachtoffers mogen zich melden bij de politie”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “Iedereen die beelden heeft, mag die ook overmaken aan de politie.”

Ook Moons belooft streng op te treden. “Dit soort gedrag is ontoelaatbaar en wordt op ons grondgebied niet getolereerd. Ik heb afgelopen weekend al contact gehad met de korpschef en maandagmorgen is mijn eerste afspraak met de lokale politie. Samen zullen we zien hoe we hier zo kordaat mogelijk tegen kunnen optreden.”

In de zomerperiode was er ook sprake van vandalenstreken en andere overlast door jongeren in de gemeente, maar daar zou het om andere betrokkenen gaan. “Dat probleem is ondertussen trouwens onder controle”, aldus Moons.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen