© GEERT TRESIGNIE

Schulden niet ingelost: KBVB schorst White Star van sportactiviteiten

WS Brussels mag voorlopig geen voetbalwedstrijden meer spelen in de eerste amateurliga, dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag bekend. White Star kreeg tot donderdagavond om zijn schulden bij de KBVB in te lossen, maar gaf geen gehoor aan de aangetekende schrijvens. Zolang de Brusselaars hun financiële verplichtingen niet nakomen, verliezen ze elke competitiematch in 1A met forfaitcijfers.

De voetbalbond had White Star op 2 november gewaarschuwd voor een eventuele schorsing van alle sportactiviteiten. Nadat de Brusselaars geen bewijsstukken hadden kunnen voorleggen, besliste het Uitvoerend Comité van de KBVB op zijn zitting van 1 december om hen vanaf 12 december te schorsen als ze tegen dan hun financiële verplichtingen niet waren nagekomen. Donderdagavond (23u59) was White Star nog steeds in gebreke, waarop de voetbalbond de schorsing van de club bestendigde.

White Star verliest de thuismatch van zaterdag tegen KSV Oudenaarde op de zestiende speeldag in 1A met 0-5. Ook de vrijdagavondpartij van de reserven zal niet plaatsvinden. Als WS Brussels voor de negentiende speeldag zijn schulden niet inlost, dreigt het geschrapt te worden uit de competitie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer