In december 2019 gingen actievoerders de straat op om te protesteren tegen de bezuinigingen bij de VRT. Nu legt het personeel bij de openbare omroep straks net na middernacht het werk neer voor een 24 urenstaking.
Volledig scherm
In december 2019 gingen actievoerders de straat op om te protesteren tegen de bezuinigingen bij de VRT. Nu legt het personeel bij de openbare omroep straks net na middernacht het werk neer voor een 24 urenstaking. © Tim Dirven

Vakbonden VRT sluiten nieuwe acties niet uit

Het personeel bij de openbare omroep VRT heeft vandaag het werk neergelegd. De vakbonden en een deel van het personeel zijn niet te spreken over het ontslag van CEO Paul Lembrechts door de Vlaamse regering. De vakbonden spreken van een geslaagde stakingsdag en sluiten nieuwe acties niet uit. 

24 reacties

  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    "...vooral herhalingen te zien". Die staking is dus al jaren bezig?
  • Dietrich Vandrey

    4 jaar geleden
    Zalig. Doe vooral verder. Geen linkse propaganda meer te horen of te zien.
  • Frits Vandenberge

    4 jaar geleden
    Wat de vakbonden bij de VRT uitspoken is écht machtsmisbruik om te walgen. Dankzij hun positie als openbare omroep stalken ze miljoenen mensen die TV kijken. Andere bedrijven hebben die mogelijkheid (gelukkig) niet. Voortdurend een banner, een eigen subjectief duidingsprogramma en uitleg dat “het personeel staakt”. Dit is zware indoctrinatie. Neen, volgens betrouwbare bronnen is maar 35 % van het personeel akkoord dat er gestaakt wordt, maar door de techniciteit kunnen de anderen niet werken.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Nieuwe acties, dat kan maar 1 ding betekenen : geen herhalingen meer van F.C. De Kampioenen.
  • Dirk Corten

    4 jaar geleden
    Privatiseren die handel...t zal vooral de programmas ten goede komen...het mag allemaal wat sneller , vlotter, moderner,...weg met de oudbollige en door de linkse politiek gestuurde vrt..