Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

Grammy Awards in het teken van eerbetoon aan Kobe Bryant en Nipsey Hussle

Alicia Keys houdt een eerbetoon voor de omgekomen Kobe Bryant.Beeld AFP

De plotse dood van basketballegende Kobe Bryant, vlak voor de bekendmaking van de Grammy Awards, veranderde eigenlijk alles aan de jaarlijkse uitreiking van de belangrijkste muziekprijzen. De avond was gevuld met eerbetonen aan de legendarische basketballer én aan de postuum geëerde rapper Nipsey Hussle.

De Grammy’s begonnen met een optreden ter ere van Bryant. Nadat zangeres Lizzo het evenement opende met een medley, waarin ze het tragische helikopterongeluk van Kobe Bryant aanhaalde, begon presentatrice Alicia Keys met een speech over de basketballegende.

“We voelen ons verdrietig. De stad Los Angeles, heel Amerika en de rest van de wereld heeft vandaag een held verloren. We zitten hier allen met een gebroken hart in het huis dat Kobe groot gemaakt heeft, Staples Center. Kobe en zijn dochter Gianna zijn in onze gedachten, harten en gebeden. Laten we een moment nemen om dit met elkaar en de familie te delen”, aldus een geëmotioneerde Keys.

Na haar woorden zong de zangeres samen met Boyz II Men het nummer ‘It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday’, waarbij veel mensen in het publiek het niet droog hielden.

De organisatie vond een eerbetoon aan Bryant op zijn plek, omdat hij zeer geliefd was in Los Angeles en jarenlang in het Staples Center gespeeld heeft met de LA Lakers. Buiten het gebouw stroomde het vol met Lakers fans, die bloemen, kaarsen en shirts van de geliefde speler kwamen neerleggen.

Postuum geëerd

Een ander eerbetoon volgde, aan de eveneens veel te vroeg overleden Amerikaanse rapper Nipsey Hussle. Hij werd bijna een jaar geleden in Los Angeles op straat doodgeschoten, en sleepte nu postuum een Grammy in de wacht. Zijn muziekcollega’s en vrienden, onder wie DJ Khaled, John Legend, Meek Mill, Kirk Franklin, Roddy Ricch en YG, gaven hem een uitgebreid eerbetoon.

“Rust in vrede Nipsey Hussle. Rust in vrede Kobe Bryant”, zei DJ Khaled terwijl foto’s van de wereldsterren op het scherm verschenen. Nipsey won bij de uitreiking van de Awards de prijs voor beste rap performance met zijn nummer ‘Racks In The Middle’. Hij was ook in de categorie beste rapnummer in de race voor een prijs, maar 21 Savage Featuring J. Cole kwam daar met ‘A Lot’ echter als winnaar uit de bus.

Billie Eilish grote winnaar

Billie Eilish werd de grote winnares van de Grammy Awards. Van de zes nominaties die ze op voorhand had, verzilverde ze er vijf. En daarmee schrijft de 18-jarige zangeres geschiedenis.