AP/EPA
Volledig scherm
© AP/EPA

NBA-legende Kobe Bryant (41) en dochter Gianna (13) omgekomen in helikoptercrash: Piloot vloog te laag om gemonitord te kunnen worden

UPDATEDe Amerikaanse basketlegende Kobe Bryant is zondag omgekomen in een helikoptercrash. Dat bevestigt de stad Calabasas in Californië, waar het ongeval plaatsvond. Bryant, die 20 jaar voor de LA Lakers speelde, werd 41. Ook de 13-jarige dochter van Bryant, zijn dochter en de andere 7 inzittenden kwamen om het leven. Het was zeer mistig in het gebied ten tijde van de crash. Uit geluidsopnamen blijkt dat de piloot te laag vloog om gemonitord te kunnen worden door de luchtverkeersleiding. Het bergen van de lichamen kan volgens experts nog dagen duren. Intens verdrietige fans verzamelden bij het Staples Center in Los Angeles, de thuisbasis van het voormalige team van Bryant. 

64 reacties

  • EDUARD HENDRICKX

    4 jaar geleden
    Kobe heeft een succesvol leven gehad en kon nu genieten van hetgeen hij had waargemaakt met zijn supertalent. Mijn gedachte gaat ook meer uit naar zijn dochterje, waarvoor het leven nog moest beginnen..
  • Danny Van Looveren

    4 jaar geleden
    jarenlang zijn talent aanschouwd ..meesterlijk !! .. in shock
  • Stephen Fontaine

    4 jaar geleden
    Rest in peace legend !!
  • Gerd Peeters

    4 jaar geleden
    Rust in vrede voor alle inzittenden.
  • Steve DeJonghe

    4 jaar geleden
    Rust zacht en "be the greatest "daarboven en maak 100 points !