PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © BELGA

Magnette gooit de deur dicht: “Geen akkoord mogelijk met N-VA, het heeft lang genoeg geduurd”

PS gooit de deur voor N-VA dicht. Aan VTM NIEUWS zegt voorzitter Paul Magnette dat het onmogelijk is om een akkoord te bereiken met N-VA. Eerder op de dag had oud-voorzitter Elio Di Rupo op de Franstalige nieuwszender LN24 ook al zijn kijk op de federale regeringsvorming gegeven. Di Rupo verdedigde informateur en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez na zijn uitspraken over het unitaire België. “Iedereen is vrij om zijn mening te geven", aldus Di Rupo. Ook een aantal andere verklaringen lijken de kloof tussen PS en N-VA niet te verkleinen.

844 reacties

  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Magnette pas maar op dat GSK de deuren in jouw gewest niet gaat dichtslaan!
  • Mario Tersago

    4 jaar geleden
    Correctie.. (Incluis PS) "..heeft het (te) lang LATEN duren". De waalse partijen willen liefst zonder N-VA regeren en bij de vlaamse partijen is er ook tweedracht bij bepaalde partijen over de huidige positie en koers. Heel het zootje bijeen nemen om N-VA te saboteren of uit de vergelijking te halen, gaat niet. N-VA afschilderen als VB werkt ook niet, noch steeds hetzelfde plaatje spelen van het communautaire.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Als het land gesplitst wordt zal dat de verantwoordelijkheid zijn van het VB, wordt het Confederatie is dat geen splitsing van het land maar worden er zuivere democratische lijnen verworven en grendelwetten afgeschaft, dat is goed voor onze armoede, scholen, zorg en lage Vlaamse pensioenen.
  • jos de klinker

    4 jaar geleden
    Hun intentie blijft hetzelfde wat ze ook beweren! Je kan een vaas op de kop zetten ... het is en blijft een vaas.
  • Luigi Donders

    4 jaar geleden
    Het gaat hier niet om een splitsing van het land zoals met Tsjechië en Slowakije. We hebben een confederaal model nodig zoals Zwitserland. Dit land is toch ook niet gesplitst. En de steun aan Wallonië en Brussel kan in 10 jaar tijd rustig afgebouwd worden met 10% per jaar. Die kunnen dan ondertussen nieuwe bronnen van inkomsten zoeken. De echte belangrijke zaken zoals oa het leger en de sport blijven onder het land België zoals in Zwitserland het geval is.