EPA/AFP
Volledig scherm
© EPA/AFP

Hacker achter Football Leaks brengt nu ook rijkste vrouw van Afrika in nauwe schoentjes

Een Portugese hacker heeft naar eigen zeggen de honderdduizenden vertrouwelijke documenten gelekt die Isabel dos Santos – de rijkste vrouw van Afrika – in opspraak brachten. De documenten geven een niet zo fris beeld van hoe de dochter van de voormalige Angolese president José Eduardo dos Santos haar gigantische zakenimperium uitbouwde, dat geschat wordt op 2 miljard euro.

4 reacties

  • ANN LIMBOS

    4 jaar geleden
    Goed gedaan man ! Hij moest een pluim krijgen i.p.v. opgepakt te worden.
  • willem sliggers

    4 jaar geleden
    Pinto moet worden vrijgelaten en beschermd worden. Hij heeft de wereld een grote dienst bewezen, hij verdient eigenlijk een medaille !
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Geef die een job zo iemand heb je nodig in een bedrijf geen lange armen en voorspraken.
  • marc rooms

    4 jaar geleden
    Zelfs al zijn alle bewijzen 100 pct correct, daar gaat niets gebeuren, dergelijke personen staan gewoon buiten enige vervolging voor hun daden.
  1. Gelekte documenten onthullen hoe rijkste vrouw van Afrika 2 miljard euro vergaarde terwijl bevolking crepeerde

    Gelekte documenten onthullen hoe rijkste vrouw van Afrika 2 miljard euro vergaarde terwijl bevolking crepeerde

    Isabel dos Santos (46) – de rijkste vrouw van Afrika en dochter van de voormalige president van Angola – is opnieuw in opspraak gekomen na het uitlekken van vertrouwelijke documenten uit haar zakenimperium. Daaruit zou blijken dat ze haar fortuin van bijna 2 miljard euro vergaarde door corruptie en vriendjespolitiek, op de rug van de bevolking van Angola. Terwijl Dos Santos en haar man Sindika Dokolo (47) genieten van een leven van luxe, moet ruim de helft van de bevolking rondkomen met minder dan 1,5 euro per dag.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Teheran belooft in Veilig­heids­raad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaat­schap Palestina

    De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt ondertussen extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.