De koolmees.
Volledig scherm
De koolmees. © RV

Deze 10 vogels werden afgelopen weekend meest gespot tijdens grote vogeltelling

DierenEr heeft een recordaantal mensen deelgenomen aan het ‘Grote Vogelweekend’ van Natuurpunt. Maar liefst 40.823 liefhebbers telden 764.541 vogels in 23.987 tuinen. Volgens de eerste resultaten was de koolmees net als in 2018 de meest gespotte vogel, vóór de huismus en de kauw.  

17 reacties

  • jacques magerman

    3 jaar geleden
    Ik heb waarschijnlijk geen vogel vriendelijke tuin maar de drie vogelsoorten die ik hier opmerk zijn kauwen, eksters en bosduiven
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    En toch stel ik vast, hier in Noord W. Vl. dat de mussen zeer zeldzaam zijn. Ik heb er al een jaar geen meer gezien. Evenzo is het met de kraaien, maar die zijn alhier zo goed als uitgeroeid . Ze mogen door jagers worden afgeschoten en die doen dat. In uw lijst worden kraaien niet vernoemd. Wellicht daardoor.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Waarom geen lijst maken van de vogels die we niet meer te zien krijgen. het gaat toch om de hoeveelheid he. en die lijst is veel groter dan. Dus meer beduidend dan ....
  • Sin Lallemand

    4 jaar geleden
    Hier heel veel lieve kauwen , net als musjes en bosduiven. Wat hebben de meesten toch tegen kauwen ? Het is nog steeds de mens die alles wil inpalmen . Niet de kauw , raaf of kraai. Ik merk wel dat de mussen steeds in dezelfde boom zitten . Dus dat zal er ook wel wat mee te maken hebben .
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De echte winter moet nog komen (als die nog komt). Ik heb hier in Frankrijk ook alleen maar mussen, pimpelmees, koolmees, een merel, een winterkoninkje.De glanskoppen en puttertjes hebben blijkbaar nog voldoende te eten.