C&A sluit bijna 50 winkels in Duitsland en Frankrijk

Modeketen C&A is van plan om dit jaar 13 van zijn 450 Duitse vestigingen te sluiten, zegt een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA. Vorige week kondigde C&A ook al de sluiting van een dertigtal Franse winkels aan.

Het gaat om winkels in onder andere Berlijn, Saksen-Anhalt, Noordrijn-Westfalen en Beieren. Het is niet geweten hoeveel ontslagen er hierdoor zullen vallen. Volgens DPA streeft C&A ernaar om de gedupeerden in andere branches aan het werk te zetten.

Het nieuws is niet erg verrassend aangezien eind vorig jaar het plan ‘Turnaround Germany’ bekend raakte. Volgens dat herstructureringsplan zou de winkelketen zelfs 100 vestigingen willen sluiten in Duitsland.

30 Franse winkels onder de bijl

Eind vorige week kondigde de Nederlandse keten ook al aan dat het van een dertigtal Franse winkels de boeken zou toedoen. Mogelijks worden hierdoor 200 banen geschrapt.

Het gaat al om de tweede herstructurering in Frankrijk. Vorig jaar in april kondigde C&A de sluiting van 14 winkels aan. De keten verwees hierbij naar de dalende omzet in het land, onder andere door de opkomst van e-commerce.

Twee jaar geleden schreef het Duitse Der Spiegel dat de Nederlandse familie Brenninkmeijer, eigenaar van C&A, op zoek was naar een koper en dat ze in gesprek was met een consortium van Chinese investeerders. Dat heeft de keten nooit willen bevestigen.

Meer