BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Jury luistert naar stiekeme geluidsopnamen van familie Tine Nys: "Tot op de laatste minuut zeiden we nee”

Het euthanasieproces rond Tine Nys gaat de tweede week in. Vandaag beluisterde de jury de geluidsopnamen die haar familie (stiekem) maakte toen zij na de euthanasie verhaal gingen halen bij de artsen. “Ik ben ook een beetje kwaad”, horen we dokter D.G., een van de beklaagde artsen, daarop zeggen. “Hij (Joris V.H., red.) is nogal snel bereidwillig is geweest om in te gaan op de vraag van Tine. Maar daar kan ik ook niets aan doen.” Herlees hieronder het relaas van de zitting.

54 reacties

  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    En Tinne zei JA ! En daarmee is eigenlijk alles gezegd he. De rest is discussie achteraf, en ja er is misschien iets te verbeteren, maar daar de huidige dokters voor verantwoordelijk stellen is wat veel gezegd, want zij handelde binnen de wet.
  • nik scroll

    4 jaar geleden
    Geheime opnames van gesprekken zijn wel rechtsgeldig als men zelf deelneemt aan het gesprek.Wel dient men in deze zaak verder te onderzoeken waardoor het zover gekomen is.Welke instantie sponsort dit en zorgt ervoor dat er straks geen enkele dokter meer euthanasie durft goed te keuren en er nog meer zelfmoorden gaan plaats vinden.Dat moet bestraft worden!Schande dat het overlijden van Tine misbruikt wordt om euthanasie terug in vraag te stellen.
  • Leo Van Parijs

    4 jaar geleden
    Ik ben ervan overtuigd dat iedereen recht heeft om euthanasie te vragen ook al begrijpen veel mensen dat niet.Ik vind zelf ook dat de familie dit niet moeten aanvechten.Ik weet dat wat ik hier schrijf niet door iedereen gewaarderd wordt maar zelf heb ik er ook al eens met mijn huisarts over gesproken(ik ben namelijk een kankerpatient).Pijn is te verdragen tot op een gegeven moment en dat loop de emmer over.......................
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Wat met privé bij de dokter ga je om geholpen te worden. Volgens mij mag je geen opnames maken zonder dat beide partijen toestemmen. ik vind het heel erg wat die familie doet het was haar beslissing na dit proces gaan er nog minder dokters zijndie dit willen doen en gaan er meer zelfdodingen komen die dan ontdekt worden door vrienden familie kinderen is het dat wat ze willen.Dit meisje wilderust en is geholpen op een humane manier.
  • Sabrina Van den bossche

    4 jaar geleden
    Wat begrijpen ze hier niet Zelfs nu heeft ze nog geen rust