© BELGA

Ticketverkoop voor allereerste EK van Belgian Red Flames is gestart

Supporters van de Belgian Red Flames kunnen vanaf nu tickets verkrijgen voor de Belgische supportersvakken op het EK voetbal voor vrouwenteams, volgend jaar in Nederland. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag bekendgemaakt.

De UEFA lanceerde meteen na de loting op 8 november de ticketverkoop, maar daarmee konden supporters enkel willekeurige plaatsen verkrijgen. “De optie om tickets aan te kopen specifiek voor de Belgische supportersvakken was tot vandaag echter nog niet geactiveerd in het aankoopsysteem. Dat is nu wel het geval. Daardoor zullen straks tijdens de wedstrijden de Belgische supporters hoofdzakelijk samen in de tribunes zitten, wat dan weer bevorderlijk is voor de sfeer”, schrijft de KBVB in een persbericht. De prijzen van de tickets variëren van 10 tot 40 euro per wedstrijd.

Bondscoach Ives Serneels hoopt dat veel supporters de verplaatsing naar Nederland zullen maken. “Wij hebben tijdens de kwalificatiecampagne telkens een extra boost gekregen toen onze supporters massaal aanwezig waren. De afstanden tot onze speelsteden Doetinchem, Breda en Tilburg zijn eenvoudig overbrugbaar vanuit België. Het EK is op die manier heel dicht bij huis, een uitgelezen kans voor onze fans”, laat Serneels optekenen. “We leven tijden de EK-voorbereiding van moment tot moment toe naar het EK en bekijken ook het EK op zich stap voor stap. Onze ambitie moet zijn om voluit te gaan vanaf de eerste wedstrijd tegen Denemarken en die ook te winnen. We rekenen dan ook vanaf de eerste wedstrijd op onze supporters.”

De Belgische voetbalvrouwen plaatsten zich voor het eerst voor de eindronde van het EK, dat deze zomer tussen 16 juli en 6 augustus plaatsvindt in Nederland. De Red Flames werden ingedeeld in groep A en nemen het daarin op tegen Denemarken (zondag 16 juli in Doetinchem), Noorwegen (donderdag 20 juli in Breda) en het gastland (maandag 24 juli in Tilburg).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer