Meer dan een derde van de MIVB-bussen is uitgereden.
Volledig scherm
Meer dan een derde van de MIVB-bussen is uitgereden. © Photo News

Actiedag ABVV: ruim derde van bussen MIVB rijdt, geen hinder voor NMBS en De Lijn

De actiedag van de socialistische vakbond ABVV veroorzaakt deze ochtend beperkte hinder bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. Meer dan een derde van de bussen is uitgereden. "Ze bedienen de belangrijkste assen", zegt woordvoerster An Van hamme. Daarnaast worden alle metrolijnen en op vijf lijnen na ook alle tramlijnen bediend. "Reizigers moeten wel rekening houden met lagere frequenties en hogere wachttijden", zegt Van hamme.

4 reacties

  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    En naar jaarlijkse gewoonte stijgen de tarieven van de lijn op 1 februari voor de goede dienstverlening waar de reiziger steevast kan op rekenen niet waar ?
  • paul wauters

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan de bonden eens een aktiedag houden en hun leden oproepen om hun werk naar behoren te doen?Dat zal geen succes worden want ze staken liever,elke reden om niet te moeten werken is goed.
  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Sommige partijen willen stemmen halen door tegen de vakbonden te zijn ... Dank zij hen Zitten we nu in 2020 en niet in 1900 ! Al die tegen de vakbond is voordelen van de vakbond aub inleveren ?
  • Patrick morel

    4 jaar geleden
    ABVV en ACOD, het is rood en het staakt graag. Waarom hebben ze nooit actie gevoerd omdat de privé veel te lage pensioenen krijgt in vergelijking met ambtenaren en politici. Misschien omdat ze ook overheids en politieke instellingen zijn geworden en het niet hebben voor de privé en de kleine man.