Sarah, een goede vriendin van Tine Nys, kwam vandaag getuigen.
Volledig scherm
Sarah, een goede vriendin van Tine Nys, kwam vandaag getuigen. © Photo News / RV

Goede vriendin van Tine Nys krijgt assisenzaal muisstil op euthanasieproces: “Zelfs nu krijgt ze geen rust”

Het was een korte dag vandaag op het euthanasieproces in het hof van assisen in Gent. Nog drie getuigen deden hun verhaal: tweede goede vrienden van Tine en de vader van een andere patiënte van psychiater Godelieve T.. Vriendin Sarah Delanghe kreeg de hele zaal muisstil met haar getuigenis over Tine Nys. Intussen zit de procesdag erop, morgen volgen nog de slotpleidooien en donderdag moet de jury zich uitspreken over de schuldvraag. 

33 reacties

  • Gaston Peeters

    4 jaar geleden
    Uit wat ik al heb gelezen over heel de zaak, heb ik mogen te verstaan, dat Tine nooit in de bovenste schuif van de familie heeft gelegen en vaak werd geslagen. Deze laatste na trap, dan nog op de reputatie van goed menende en begripvolle artsen, is een echte schande en zouden de verliezers moeten opdraaien voor de gerechtskosten. Of was dit een laatste? stuiptrekking van de oude 'CVP staat'?
  • nik scroll

    4 jaar geleden
    Hier moet een vervolg op komen.Hier moet onderzocht worden of de familie gepusht werd door bepaalde mensen of instanties om het zo ver te drijven.En die mensen of instanties en anders de familie moet terecht staan voor alle gevolgen die dit zal teweegbrengen.Voor elke zelfmoord die zal gepleegd worden omwille van het feit dat er mensen die psychisch lijden niet meer zullen durven vragen om euthanasie en omdat dokters in het vervolg bang zullen zijn om vervolgd te worden.
  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    ik lees >>>Goede vriendin van Tine Nys krijgt assisenzaal muisstil op euthanasieproces: “Zelfs nu krijgt ze geen rust” ...dit is inderdaad zo ,is dit een wraak actie van de familie ? Tine heeft het gevraagd , goedkeuring gekregen ..de familie was er bij , wat is nu het probleem ?In feite zou niemand zich mogen bemoeien met het leven van iemand anders.
  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    Dit proces is een ware schande ze moesten allemaal in de grond zinken van schaamte. De enigen die hier goed van worden zijn de advocaten.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    In een assisenhof beslist alleen de jury over schuld en straf, niet de rechters of het publiek. De beschuldigden hebben recht op een eerlijk proces; de show en de commentaren van sommige advocaten en zogenaamde experten in de media zijn daarvoor niet bevorderlijk. De grond van deze zaak toont slechts aan dat politici ongeschikt zijn om wetten te maken: vage begrippen in het strafrecht zijn een ontoelaatbare bron van rechtsonzekerheid.