Direct naar artikelinhoud
Koningshuis

Advocaat Delphine Boël: ‘Ze is opgelucht en emotioneel’

Advocaten Yves-Henri Leleu (l) en Marc Uyttendaele (r) met Delphine Boël (c).Beeld BELGA

Koning Albert II is de biologische vader van Delphine Boël en hij zal dat niet meer juridisch ontkennen. Boël reageert ‘opgelucht en emotioneel’ via een van haar advocaten Marc Uyttendaele. ‘Ze voelt nog steeds een grote pijn omdat ze nooit een echte vader heeft gehad’, zegt hij tegen VRT NWS.

Met een formeel persbericht bevestigde het koningshuis gisteren wat het hele land al jaren wist: Delphine Boël is wel degelijk de biologische dochter van Koning Albert II. “Er zit weinig affectie in. De toon waarop de mededeling is geschreven is bitter. Dat komt nog maar eens kwetsend over bij Delphine Boël”, zegt advocaat Uyttendaele.

Lees ook

Koningshuiskenner: ‘Volgens intimi zal Delphine Boël kiezen voor de familienaam Van Saksen-Coburg

Internationale media over bekentenis koning Albert: ‘Nieuws slaat in als een bom’

Volgens haar advocaat was het Boël nooit te doen om een erfenis, waar ze nu recht op heeft, maar zocht ze vooral “een emotionele erkenning”. “Niet zozeer voor haarzelf, dan wel om te voorkomen dat haar kinderen met dezelfde moeilijkheden en met hetzelfde lijden geconfronteerd zouden worden”, laat Uyttendaele weten. “Ze wilde vooral niet gezien worden als een paria. Vanaf nu zal ze dus een legitiem kind zijn, net als de anderen.”

“Delphine Boël bevond zich in een pijnlijke situatie waarbij ze zowel op emotioneel als sociaal vlak uitgesloten werd. Jacques Boël hield de schijn op om een schandaal te vermijden, maar hij beschouwde haar nooit als zijn dochter. Daarnaast heeft Albert haar verstoten toen duidelijk werd dat hij haar vader was”, aldus Uyttendaele.