Archiefbeeld uit 2013 van een vakbondsmanifestatie voor het behoud van het brugpensioen.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2013 van een vakbondsmanifestatie voor het behoud van het brugpensioen. © photo_news

Kwart minder bruggepensioneerden

Ons land telde vorig jaar maandelijks gemiddeld 57.000 bruggepensioneerden, dat zijn er bijna een kwart minder dan een jaar eerder. Tegenover tien jaar geleden zijn er nu ongeveer de helft bruggepensioneerden. Zo berichtten De Tijd en De Standaard dinsdag op basis van cijfers van de federale overheidsdienst RVA.

12 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Het brugpensioen is bijzonder discriminerend. Wie bij een groot bedrijf werd ontslagen, kon op brugpensioen met alle bijbehorende voordelen. Wie in dezelfde situatie zat bij een kleine kmo, was praktisch veroordeeld tot de bedelstaf wegens 0 ondersteuning en 0 voordelen. Terwijl beide personen even hard en even veel hadden gewerkt en bijgedragen. Dat er vakbonden zijn die ijveren voor het behoud van deze absurde priveleges is onbegrijpelijk en totaal onverdedigbaar.
  • etienne bies

    4 jaar geleden
    Vaneylen Pierre In een tijd dat men spreekt van langer werken er massaal personeel wordt gezocht.......Massa personeel gezocht???. Je gelooft de fabeltjes van de door de politici (vooral NVA) gesteunde VDAB toch niet !!! .Elk leugen van de NVA en open VLD is goed om de werkloosheid te beperken in tijd.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Schaf toch dat SWT en brugpensioen toch meteen af. Waarom hebben alleen mensen die in een groot bedrijf gewerkt hebben recht op een brugpensioen en werknemers die de pech hadden voor een baas te werken in een bedrijfje van drie werknemers niet? Iedereen gelijk voor de wet!
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    en toch blijf ik het een goed instrument vinden voor mensen die na een zwaar arbeidsongeval niet langer in staat zijn om te werken, over de rest ga ik me niet uitspreken.
  • Ria Adams

    4 jaar geleden
    Ze zetten mensen na 30 of 35 jaar als er sleet opkomt liever buiten dat is goedkoper, en dan na 2 jaar uit de werkloosheidsuitkering en die jaren tellen dan niet meer mee voor het pensioen als de GROTE leider het voor het zeggen heeft.Wat blijft erover een leefloontje want het zijn toch luierikken geweest .Verzin eer je stemt maar die Waal heeft gelijk, solidariteit is een belangrijk punt iets dat in de tabellen van NVA niet voorkomt.