Een heerlijke klassieker: Loïc maakt vol-au-vent met frietjes
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij vol-au-vent met frietjes.
INGREDIËNTEN (4 personen)
arachideolie
boter
500g kastanjechampignons
250g gemengd gehakt
500g ontbeende kippendijen zonder vel
½ blokje kippenbouillon
6 grote frietaardappelen
2el bloem
25cl culinaire room
1 rol bladerdeeg
1 ei
flake salt
1 scheut witte wijnazijn
1kl mosterd
10cl koolzaadolie
handvol krulpeterselie
1 citroen
BEREIDING
1. Breek de kastanjechampignons in stukjes.
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Verwarm een pan op het vuur en verwarm de frietketel op 140°C.
4. Rol het gehakt tot balletjes en knip de kippendijen in stukjes.
5. Bak de champignons en het vlees aan in redelijk wat boter.
6. Kruid met peper en een half blokje kippenbouillon.
7. Was de frietaardappelen en snijd ze in frietjes met de schil aan.
8. Dep droog in een handdoek en bak 5min voor op 140°C.
9. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
10. Voeg 2el bloem toe aan de pan om een roux te verkrijgen.
11. Voeg water toe aan de pan.
12. Kruid af met peper en zout.
13. Voeg wat culinaire room toe om schiften te voorkomen.
14. Leg een bladerdeeg over de pan en snijd het deeg wat in.
15. Klop een eitje los en wrijf het bladerdeeg ermee in.
16. Werk af met flaky salt.
17. Zet 20min in de oven op 200°C.
18. Doe een ei in een maatbeker.
19. Voeg 1kl mosterd, een scheut witte wijnazijn, peper en zout toe.
20. Zet de mixer in de maatbeker en voeg 10cl koolzaadolie toe.
21. Mix tot een mayonaise. Indien de mayonaise niet vast genoeg is, voeg je nog olie toe.
22. Snijd een handvol peterselie fijn en voeg citroensap toe.
23. Bak de frieten voor een tweede keer tot ze goudbruin zijn.
24. Serveer de vol au vent met frietjes, mayonaise en peterselie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?