BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Expert familierecht: “Titel van prinses komt niet alleen Delphine Boël toe, maar ook haar kinderen”

RoyaltyNiet alleen Delphine Boël (51) mag zich voortaan prinses noemen, ook haar kinderen krijgen het recht om zich prins of prinses te noemen. Dat zegt Frederik Swennen, hoogleraar familierecht aan de UAntwerpen, nadat koning Albert II maandag had erkend dat Delphine Boël zijn biologische dochter is. Vraag is evenwel of ze dat effectief willen.

16 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Waarom altijd de vaders viseren? Albert II wil juist zo EERVOL mogelijk zijn voor àlle familieleden. Als een man echter valsheid en vrouwelijke intrige gewaarwordt, verandert hij zijn strategie (de 2 'vaders'). Toen ma en dochter met ontzetting vaststelden, dat vader Boël toch niet zo een 'lamme goedzak' was als gedacht, en haar onverwacht ontérft (!), raakten ze in paniek. Vandaar hun verbeten strijd. Want de erkenning hadden ze privé allang gekregen, van bij de geboorte zelfs!
  • Kjelt Van de Broeck

    4 jaar geleden
    En een erfenis van 300 miljoen euro. Daar kraait niemand naar.
  • Griete Jans

    4 jaar geleden
    Man man man toch, we hebben al meer dan genoeg koninginnen, koningen, prinsessen, prinsen etc... Afschaffen die handel.
  • Tessa vandermout

    4 jaar geleden
    Alweer de zoveelste reden om heel die handel op te doeken.
  • Didi Bellens

    4 jaar geleden
    En wij belastingsbetaler zullen weer extra geld nu moeten ophoesten om deze extra prinses en gevolg te betalen (dotaties enz.) of gaat die hypocriet van een koning (niet waardig) het van zijn eigen dotaties geven en extra opslag vragen want als hij dit van zijn gespaard geld moet ophoesten, dat zal nogal wat zijn.