Een pop die Trump moet voorstellen, gaat in vlammen op.
Volledig scherm
Een pop die Trump moet voorstellen, gaat in vlammen op. © Photo News

Duizenden betogers in Gaza-Stad tegen vredesplan van Trump

In Gaza-Stad betogen duizenden mensen tegen het Amerikaanse vredesplan dat president Donald Trump later op de dag zal voorstellen. Het plan wordt nu al verworpen door de Palestijnen omdat zij vrezen dat het er een op maat van Israël zal zijn.

31 reacties

  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Net als bij het fameuze Verdelingsplan van 1948 werden de Palestijnen niet eens geraadpleegd! Hoe zou je dan verwachten dat ze akkoord gaan om nog maar eens het laatste restje van hun land af te geven? Zouden wij akkoord gaan als de VN of Trump plots zouden beslissen dat we het grootste deel van ons land moesten afgeven aan een vreemde bezettingsmacht?
  • Eric Van den Bergh

    4 jaar geleden
    En hebben die duizenden het plan al gelezen?
  • Ben Van Loon

    4 jaar geleden
    75 jaar onderhandelingen met de palestijnen heeft nooit iets opgeleverd. Bewijs genoeg dat ze niet de juiste gesprekspartner zijn. De EU financiert hun geweld. Waarom dan vrede?
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Begrijpelijk want het plan met de misleidende benaming "Vredesplan"(sic) toont nogmaals aan dat Trump in de binnenzak steekt van de Amerikaanse Zionistische Lobby !
  • eric maier

    4 jaar geleden
    de "deal" van Trump is niks minder dan pure provocatie. ipv vrede - die er nooit zal komen hoe dan ook - zet hij het vuur nog wat hoger. Wat Trump doet is als enige Jerusalem als Israelische hoofdstad erkennen, en nu Palesteinse grond en illegale Israelische nederzettingen omzetten tot Israelisch grondgebied. Dit gaat ook spanningen geven met de andere buurlanden, al helemaal met Libanon, Jordanie, Syrie en Egypte.