Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Opdracht informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari

De koning heeft de opdracht van informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez verlengd tot 4 februari. Dat hebben beiden vanavond verklaard na afloop van hun audiëntie op het paleis. Verder bleven ze karig met commentaar. “We gaan op zoek naar een meerderheid in dit land”, aldus Coens.

427 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De kiezer heeft het beleid van de Zweedse coalitie afgekeurd, gekozen voor een sociale correctie op het neoliberale beleid. Sommige Vlaamse partijen kronkelen zich in alle bochten om de keuze van de kiezer te negeren. Een expertenregering. Desnoods de oppositie. Zicht vast klikken aan een ander. Ondertussen installeren ze in Vlaanderen een Zweedse coalitie 2.0 die een sociaal bloedbad organiseert. Hebben uitdovende transfers en het communautaire niets mee te zien. Eigen profijt wel.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Hoe sterker VB hoe sterker de samenhang tussen de Waalse partijen zal zijn en hoe kleiner de Vlaamse aanwezigheid in federale regering. Maar t is de keuze van de Vlaming, niet van PS, Ecolo of MR
  • Jan Desmet

    4 jaar geleden
    1 land, 1 regering die "werkt" !
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Heeft iemand ondervonden dat er geen regering is? Er was eens een België dat 545 dagen geen regering had. Iemand die dat niet heeft overleeft? De vraag is dus. Moeten wij bereid blijven om ze te blijven betalen. Niemand die spreekt waarom er geen regering kan gevormd worden. Nu verdampen miljarden. En heeft niemand iets. Zijn we dan niet beter die miljarden aan de Walen te geven. Is de afgunst van de Vlaming zo groot dat miljarden verdampen een betere oplossing is.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    Mijnheer Bart een confederalisme is niet het einde van België. Het is gewoon een andere en betere vorm van besturen. Maar je mag gerust zijn de nationale ploeg zal nog altijd blijven bestaan, uit spelers die hier toch niet op onze velden te zien zijn.