Howest schrapt uitwisselingen naar China uit vrees voor coronavirus, Arteveldehogeschool roept vier studenten terug

Themabeeld © ISOPIX

De hogeschool West-Vlaanderen heeft besloten om de komende maanden alle studenten- en personeelsmobiliteit van en naar China te staken door het coronavirus. Dat meldt de hogeschool dinsdag in een persbericht. Howest vindt het risico te groot en wil de gezondheid van studenten en medewerkers waarborgen.

jvh

Door de maatregel van Howest gaan enkele uitwisselingsprojecten van de komende maanden niet door. “Onze beslissing heeft een impact op een 80-tal van onze studenten en medewerkers, maar hun gezondheid gaat voor. We willen geen risico’s nemen”, verklaart Isabelle Pertry, diensthoofd Internationalisering aan Howest.

Zo gaat de inleefreis China From Within en een studiereis van de richting Industrieel Productontwerpen niet door. Ook de komst van een Chinese student naar Brugge is geschrapt. De school maakt wel een uitzondering voor een student die stage zou doen op het eiland Taiwan omdat de verspreiding van het virus daar beperkt is. De school neemt de kosten die deze beslissing met zich meebrengt voor haar rekening.

Arteveldehogeschool roept vier studenten terug

De Arteveldehogeschool in Gent roept dan weer vier studenten die in het kader van een buitenlandse studie of stage in China zijn terug uit het land. Ook studenten die naar China zouden afreizen, mogen niet meer vertrekken.

“De situatie evolueert van dag tot dag. Ondanks dat de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken nog geen negatief reisadvies heeft geformuleerd, spelen wij liever op zeker”, zegt Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool, in het persbericht. “Het was geen makkelijke beslissing. Studenten zijn bezorgd, maar ook teleurgesteld dat hun buitenlandse stage wordt afgebroken. Maar de veiligheid van onze studenten primeert.”

Voor de studenten die teruggeroepen worden of die niet kunnen vertrekken, stippelt Arteveldehogeschool alternatieve stageplekken uit. “De hogeschool zorgt ook voor de extra kosten die dit met zich mee zou brengen. Een veilig leerklimaat is voor de hogeschool essentieel.”

Arteveldehogeschool voorziet ook in de mogelijkheid tot een medische check-up bij aankomst voor Chinese studenten die naar België komen in het kader van een uitwisseling of stage.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen