thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"Tattoos zijn voor mensen uit alle lagen een middel om uit te drukken dat ze bijzonder zijn"

De kleinste tattoos lijken de meeste spijt op te leveren, soms al op dezelfde dag. Over grotere tattoos, zoals een sleeve (een bijna geheel versierde arm), is meestal lang nagedacht en overlegd met de tattoo-artiest. Daardoor krijgen mensen minder vaak spijt van zo'n grote versiering. Dat schrijft de Nederlandse hoogleraar op rust Henri Beunders in het boek Optocht der tattoos, dat donderdag wordt gepresenteerd in Rotterdam en 288 pagina's telt. De wereldvermaarde tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher zal hierbij aanwezig zijn.

21 reacties

  • Marie Rose Van der Haeghen

    3 jaar geleden
    Verminking van een lichaam , nooit begrepen deze trend .
  • Wesley Van Winghem

    4 jaar geleden
    Ik ben al meer dan 10 jaar tattoo-artiest en heb onze sector enorm zien evolueren, ons beroep is een ambacht en ontzettend moeilijk om aan te leren. Ikzelf sta bijna vol, omdat ik het mooi vind, heb er nog geen seconde spijt van gehad. Wel begrijp ik niet waarom we anno 2020 nog steeds zoveel commentaar krijgen, dit, terwijl ik al advocaten, dokters, psychologen,...op mijn stoel heb gehad. Het is van alle lagen van de bevolking geworden. Wij geven ook geen commentaar op mensen zonder tattoos.
  • Freddy De Vos

    4 jaar geleden
    Het kan mooi zijn, maar het is een duur grapje!
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Erwin Vandriessche Als je vindt da een menselijk lichaam perfecte schoonheid voorstelt, dan ben je waarschijnlijk 1 van de weinigen die dat vinden. Velen zetten er 1 omdat ze het mooi vinden of omdat het een betekenis heeft. Wat anderen ervan denken, maakt voor velen niet uit.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Er zijn heus wel andere manieren om je gebrek aan zelf vertrouwen en het willen stoer doen op te lossen,waarom laten velen uiteindelijk tattoes zetten ,omdat ze dan menen dat ze struis en indrukwekkend overkomen