© © Tom Palmaers

Chauffeur rijdt kleuter (5) aan en pleegt vluchtmisdrijf

De vijfjarige Elvis W. uit Averbode is vrijdagnamiddag zwaargewond geraakt, nadat het jongetje van de weg werd gemaaid door een onbekende chauffeur, die vluchtmisdrijf pleegde.

Alain Trappeniers

Na schooltijd waren Elvis en zijn mama Marie-Rose de Bree vrijdag in het centrum van Scherpenheuvel op weg naar Doreen Cypers, een goeie vriendin. Ze wilden de vrouw een bezoekje brengen. “Mijn deur stond al open omdat ik wist dat ze gingen komen”, vertelt Doreen. “Plots hoorde ik een zware klap. Meteen daarna is Elvis op handen en voeten hier binnengekropen. Het eerste wat we gedaan hebben, is hem gekalmeerd en de hulpdiensten verwittigd. Meer kan je op dat moment niet doen.”

Een eerste auto die vanuit Mannenberg kwam, stopte om mama en zoon, beiden uit Averbode, over te laten steken. Uit tegenovergestelde richting kwam dan die donkerblauwe Mercedes. “Die man gaf nog gas bij en reed Elvis aan. Hij is bij de heupen opgeschept en liep een dubbele breuk op ter hoogte van de enkel. Vanavond wordt hij nog geopereerd in het ziekenhuis”, luidt het. Inwendige bloedingen werden er gelukkig niet vastgesteld.

Verschillende getuigen zagen de onbekende chauffeur er na de feiten vandoor gaan. Een van de passanten zette de achtervolging nog in maar moest op risico van eigen veiligheid de auto laten gaan. “De dader moet heel snel gereden hebben, waardoor het zelfs niet meer mogelijk was zijn nummerplaat te noteren”, aldus Doreen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer