© VI IMAGES / Jeroen Putmans

Belgen van Willem II boeken overwinning tegen Heerenveen

Willem II heeft vrijdagavond een 2-1 overwinning geboekt tegen Heerenveen op de zeventiende speeldag van de Nederlandse Eredivisie. De Spaanse aanvaller Fran Sol bezorgde de Tilburgers de overwinning met twee doelpunten. Met Dries Wuytens, Derrick Tshimanga, Funso Ojo, Jordy Croux (Willem II) en Stefano Marzo (Heerenveen) kwamen in totaal vijf Belgen in actie.

De wedstrijd was nog maar een kwartier aan de gang toen de Spaanse aanvaller Fran Sol de Tilburgers op voorsprong bracht na een hoekschop van Thom Haye. Heerenveen gaf zich echter niet gewonnen en na 24 minuten leek de Zweed Sam Larsson een voorzet van Arber Zeneli in doel te werken. Uit de herhaling bleek echter dat het Willem II-verdediger Freek Heerkens was die de bal in eigen doel devieerde. In de tweede helft was het opnieuw Fran Sol die Willem II voor een tweede keer op voorsprong bracht in de 58e minuut, nadat Stijn Schaars een voorzet van Haye niet kon wegwerken. Deze achterstand kon Heerenveen niet meer goedmaken, waardoor Willem II zijn eerste driepunter van december mocht vieren en 2016 zo in stijl kon afsluiten. Dries Wuytens werd bij Willem II na 78 minuten naar de kant gehaald, alle andere Belgen stonden de volledige wedstrijd tussen de lijnen.

Heerenveen blijft ondanks de nederlaag op een knappe vierde plaats in de Eredivisie staan met 29 punten. Bij een overwinning had het wel voorlopig tot op een punt van de derde plaats van PSV gekomen. Willem II klimt dankzij de overwinning naar een voorlopige tiende plaats met negentien punten.