De vrouwen stuurden tienduizenden euro’s op, hoewel ze de man nooit fysiek ontmoet hadden.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouwen stuurden tienduizenden euro’s op, hoewel ze de man nooit fysiek ontmoet hadden. © Shutterstock

Vlaamse vrouwen die tienduizenden euro’s naar liefje van datingsite stuurden, beramen plan om wraak te nemen: "Hij moet alles terugbetalen”

DatingfraudeDrie Vlaamse vrouwen die tienduizenden euro’s opstuurden naar hun ‘lief’ dat ze alleen kenden van een datingsite, hebben een plan bedacht om wraak te nemen. De man plunderde immers niet alleen hun dromen, maar ook hun bankrekening. Een van de vrouwen reisde de oplichter achterna tot in Ghana. Hij moet nu mogelijk meer dan 300.000 euro terugbetalen. “Bij mij alleen al gaat het om tienduizenden euro’s”, bevestigt een slachtoffer aan HLN. 

45 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Patrick De Pauw.100% gelijk.Sommigen spreken voor de criminelen.Internet is legio.Die sites worden niet gecontroleerd.Dat is het probleem.Onderwijs zou moeten waarschuwen voor deze praktijken.Zelfs de staat.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Hun wraak zal zoet zijn. Waarschijnlijk krijgen ze een ijsje als waar voor hun geld.
  • Roger De Raedt

    4 jaar geleden
    Ik heb ook een verloofde in Togo, ik bezoek die regelmatig ter plaatse, dat is toch normaal. Zij MAG niet naar België komen zelfs niet op vakantie, dus wiens schuld is het dat zulke relaties moeilijk zijn? De Belgische regering en niemand anders. Het is toch zo gemakkelijk een arme man (vrouw) de schuld te geven. En met een maandelijks loon van nog geen 50€ zijn ze daar héél vlug tevreden met wat jij geeft. Ik denk dat ik al weet welke partij hierachter schuil gaat.
  • peter colson

    4 jaar geleden
    @chantal: enkele jaren geleden was het een man die in de krant liet weten dat hij op deze wijze werd opgelicht. Een mens zou denken dat men na 1 keer zijn les wel zou hebben geleerd. Maar die bewuste man (denk 50+) liet zich 2 keren kaalscheren
  • Chris Ysebaert

    4 jaar geleden
    Dit is net een aflevering van 'In de Gloria' Het aantal dwazen op de wereld is blijkbaar oneindig.