In december 2019 telde Vlaanderen in totaal 3.655 publieke laadpunten.
Volledig scherm
In december 2019 telde Vlaanderen in totaal 3.655 publieke laadpunten. © Wannes Nimmegeers

Vlaamse laadpunten voor elektrische auto’s worden amper 0,6 keer per dag gebruikt

De elektrische auto zit nog niet in de lift in Vlaanderen. En dat is te merken aan het gebruik en de verspreiding van publieke laadpalen. Terwijl er in 2018 nog 1.320 publieke laadpunten bijkwamen, waren dat er vorig jaar nog maar 600. De laadpunten worden gemiddeld 0,6 keer per dag gebruikt. Dat schrijft De Tijd op basis van cijfers van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). 

17 reacties

  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Wat mij vooral tegenhoudt om elektrische te rijden is dat ik geen garage heb om de wagen eventueel in op te laden. Bovendien is de laadtijd op een gewone 16 A-aansluiting zeer lang en een laadpaal is er niet in de directe omgeving.
  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    Laadpalen zouden gewoon aftakpunten moeten zijn waar je kan laden en de facturatie dan gewoon via je eigen stroom verdeler komt. Het mag gerust wat duurder zijn dan thuis maar niet maal 5... Anders laden alleen mensen met geld te veel aan een laadpaal.
  • vanzwetegem f01031978

    4 jaar geleden
    Bij ons op het werk is er een laadpaal die op 1 jaar 0 maal gebruikt geweest is.op kosten van stad,dus wij.
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Wat voor hypocrieten zijn die gasten met een elektrische auto. Ze willen elektrisch rijden maar het mag niks kosten. Ze willen laadpalen maar willen er niet voor betalen. Een laadpaal is geen nutsvoorziening en dus moet de gemeenschap voor de kosten niet opdraaien. Zij betalen nu ook niet meer voor de kosten voor het uitbaten van tankstations. Wil je elektrisch tanken? Wel betaal er dan voor!
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    verdubbel de accijnzen op fossiele brandstoffen en alles zal wat sneller gaan