De Amerikaanse president Donald Trump
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump © AFP

Vredesplan van Trump stuit op veel ongenoegen in Midden Oosten: “Complot tegen islamitische wereld”

Het vredesplan voor het Midden-Oosten van de Amerikaanse president Donald Trump is volgens het Iraans ministerie van Buitenlandse Zaken een "complot tegen de islamitische wereld". Ook Ahmed Aboel Gheit, secretaris-generaal van de Arabische Liga, is het oneens met de plannen van Trump en spreekt van een “ernstige schending van de legitieme rechten van de Palestijnen”. 

7 reacties

  • Frank Vermeesch

    4 jaar geleden
    gestolen land , beloofde land toch gestolen van de duizend jarige inwoners, al voor een zinnetje in een boek.... ze hadden ze beter een stuk van Alaska gegeven als compensatie voor hun beproevingen in naziduitsland
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Jeruzalem de ongedeelde hoofdstad, maar tegelijk stelt Trump voor dat Oost-Jeruzalem de hoofdstad van Palestina wordt??? Die vent spoort echt niet! En tegenover Israël gedraagt hij zich net als Chamberlain tegenover Hitler: die mocht ook ongestraft vreemd grondgebied annexeren.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Trump beseft niet dat hij het marionet van Netanyahu geworden is, en dat niet pas sinds het jaar 2020!
  • danny braun

    4 jaar geleden
    De toespraak van Trump & Bibi was geweldig. Ik stel voor dat je het op YouTube bekijkt. Het is echter tijd voor de Palestiniers om zich te verstoppen achter maskers en klachten ... Het is tijd om een ​​vredesaanbod te accepteren. De autoriteit van de Palestijnen heeft nooit een kans gemist om een ​​kans te missen. Ik hoop dat ze het deze keer niet meer missen.
  • Rudo Van Leuven

    4 jaar geleden
    Scheidsrechter Trumpy op zijn best... en er zijn mensen die zweren op zijn eerlijkheid...