cdH-voorzitter Maxime Prévot
Volledig scherm
cdH-voorzitter Maxime Prévot © Photo News

Geen contact meer tussen informateurs en cdH sinds 7 januari: “Betreurenswaardig dat maar één piste bewandeld wordt”

Het laatste contact dat de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hadden met het cdH, dateert van dinsdag 7 januari. Die dag hebben voorzitter Maxime Prévot en Kamerfractieleider Catherine Fonck de nota van Coens en Bouchez kunnen lezen. "Toen we vertrokken, zei Georges-Louis Bouchez dat hij me die donderdag ging bellen. We zijn intussen 29 januari en ik wacht nog altijd", zei Prévot woensdag op nieuwszender LN24.

6 reacties

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    Heeft het cdH kort na de verkiezingen niet verklaard geen deel te willen uitmaken van de nieuwe regering ?
  • Heidi Werbrouck

    4 jaar geleden
    Euh... hebben die niet vanaf dag 1 gezegd dat ze in de oppositie gingen? Waarom dan zo misnoegd zijn omdat je niet gevraagd wordt voor iets waar je niet wil aan meedoen?
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Als je na de verkiezingen direct zegt dat je niet wil meespelen en achteraf komt met de vraagstelling, hoe komt het dat we niet hebben mogen meespelen? Vraag is waarom ze net nu met deze vraag komen, heeft de PS de Cdh iets beloofd? Van Cd&V kan niet gezegd worden dat ze een aanhangsel zijn van Cdh zijn. Bij Ovld, groen en ook Spa is dat net iets anders.
  • Steven PIENS

    4 jaar geleden
    cdH moet nu ook niet komen janken. Als eerste en enigste partij meteen na de verkiezingen zeggen dat zij niet mee zullen stappen in een regering en nu komen blèten omdat ze niet gehoord worden... Een beetje serieus blijven hé!
  • marc rooms

    4 jaar geleden
    er is ook maar 1 piste die door stemmen van de Vlaamse kiezer als verantwoord wordt beschouwd nl met de grootste Vlaamse partijen in de federale regering.