Twee mannen opgepakt na incident pepperspray

© carlo coppejans

In het Antwerpse Sportpaleis zijn vrijdagavond een dertigtal bezoekers van het concert van Dimitri Vegas & Like Mike bevangen geraakt door pepperspray. Volgens het Sportpaleis gaat het vermoedelijk om een afleidingsmanoeuvre om vervolgens mensen te kunnen beroven. Vijf slachtoffers hadden verzorging van het Rode Kruis nodig, maar niemand moest naar het ziekenhuis. Twee personen werden opgepakt.

Benjamin Praet , adm

Dimitri Vegas & Like Mike palmen deze week vier avonden lang het Sportpaleis in. Er zijn zowat 80.000 tickets verkocht. Voor enkele tientallen bezoekers eindigde de openingsavond jammer genoeg in mineur. Of de daders ook een buit bemachtigden is niet duidelijk. Het optreden hoefde volgens het Sportpaleis wel niet stilgelegd te worden, zodat voor de overgrote meerderheid het feestje gewoon kon doorgaan.

Twee personen opgepakt

De juiste feiten worden nog onderzocht, maar de politie bevestigt alvast dat er twee personen zijn gearresteerd op verdenking van poging tot diefstal. Het gaat om twee mannen van 17 en 19 jaar oud.

Een van de verdachten heeft volgens de politie een slag gekregen. Volgens Peter Dobbels, veiligheidsverantwoordelijke binnen de Sportpaleis Groep, gebeurde dat mogelijk door een van de slachtoffers, nadat die een verdachte herkende. De twee arrestanten zouden zijn aangeduid nadat ze de vlucht zouden hebben genomen en daarbij enkele gsm-toestellen lieten vallen.

Dobbels zegt dat het moeilijk is om 20.000 bezoekers zeer intensief te fouilleren op zaken als pepperspray, maar geeft aan dat er bij de volgende shows toch grondiger te werk zal worden gegaan bij personen die er mogelijk verdacht uitzien.

Misstap

Vervolgens ging het ook nog even mis op het podium.Mike struikelde op de loopbrug naar het verhoogde podium, kwam stevig ten val en verwondde zich aan zijn oog en hand. Na een woordenwisseling in de backstage over het incident besliste Mike om niet meer het podium op te gaan. Het laatste halfuur werd afgewerkt door Dimitri Vegas met special guest Steve Angello.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen